Üdvözöljük oldalunkon!

Ezen a weboldalon a magánpilóta szakszolgálati engedély (PPL – Private Pilot Licence), és egyben a könnyű légijárműre érvé­nyes szakszol­gálati en­ge­dély (LAPL – Light Aircraft Pilot Licence) megszerzéséhez szükséges elméleti tananyag tesztkérdéseit gyakorolhatja online felületünkön. Az itt szereplő tesztkérdések

  • egy része eredetileg a PPL kézikönyv – A repülőgép-vezetés elmélete c. kiadványban került publikálásra,
  • másrészt a vizsgakérdések bővítése során 250 db, eddig nem publikált új tesztkérdés került rendszerünkbe,
  • továbbá minden meglévő kérdést frissítettünk a hatályos jogszabályoknak megfelelően, ezért számos kérdés vagy a kérdések válaszlehetőségei módosultak (2022. május 2-án).

A tesztek az egyhajtóműves, dugattyús motorral felszerelt kis repülőgépekkel történő nappali VFR üzemű repülésekhez szükséges elméleti anyagot kérik számon. Az itt található több mint 1100 tesztkérdéssel – egyéb, az oldalon nem szereplő számos tesztkérdés mellett – a hatósági elméleti vizsga során is találkozhatunk.

A teszteket a Part-FCL-ben előírt és a hatósági vizsgán is alkalmazott 9 tantárgyba csoportosítottuk. A hatósági tartárgyak egy része megfeleltethető a PPL kézikönyvben publikált tantárgyaknak. Viszont azokat a hatósági tantárgyakat, melyek tetemes elméleti anyagot foglalnak magukba, a PPL kézikönyben tagolt további tantárgyakra osztottuk fel (lásd alább a megfelelési táblázatban). Ezeken felül közzétettünk egy átfogó PPL tesztet is, mely az összes kérdésből véletlenszerűen válogat össze 200 kérdést.

A tesztek akkor minősülnek teljesítettnek – és kapnak zöld pipa ikont illetve zöld kör jelzést az oldalsávon – ha legalább 80%-os eredményt ért el. A teljesített teszteket tetszőleges alkalommal újra elvégezheti. A tesztek közötti navigáláshoz a jobb oldalon látható oldalsávot használhatja vagy az oldal alján látható “lebegő” gombokat. Szintén az oldalsávon találja meg az előfizetésével kapcsolatos információkat.

Az előfizetés verziószáma:
v2.9.3 (frissítve 2022.12.05.)

Jó gyakorlást és sikeres vizsgázást kívánunk!

Előfizetés tartalma

LÉGIJOG ÉS REPÜLÉSI SZABÁLYOK

REPÜLÉSI GYAKORLATOK ÉS ELJÁRÁSOK

Megfelelési táblázat

ELŐFIZETEK